17.9.12

Tips når du skal velge farger

Det er ikke alltid like enkelt å vite hvilke farger som passer sammen. Velger du en palett fra fargekartene på butikken, så er du ganske trygg, men veldig lite original. Alle har vel sett reklamene til Jotun Pure Color, og den kolleksjonen har solgt i bøtter og spann (bokstavelig talt, hehe). Jeg har derfor et lite tips for å sette sammen din egen palett. Hvis du bruker NCS Navigator kan du enkelt sette sammen farger som passer med hverandre, og du får oppgitt kodene på fargene. Disse kodene kan du levere hos fargehandelen din, og de blander fargen for deg. 

Den enkleste måten å sette sammen farger på er å velge farger med samme nummer. Du starter med å velge en farge fra sirkelen øverst i høyre hjørne. Så får du opp disse fargene i trekanten. Deretter velger du en farge du liker, og noterer deg tallene som står nederst og på venstre side. Når du da velger neste farge, passer du på at disse har de samme tallene.

Det finnes mange måter å sette sammen paletter på, men dette er altså den enkleste, og den jeg har benyttet meg mest av. Når du dobbeltklikker på en farge i trekanten, havner denne i paletten nederst på siden. Så er det bare å fortsette, slette de du ikke liker, og legge til nye.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar